Mumbai

Mumbai (Bombay, een verbastering van 'bom baia', goede baai) staat synoniem voor de draaischijf van de Bollywood-filmwereld, de weekends van cricket op de maidans, bhelpuri op het strand van Chowpatty en rode dubbeldekkerbussen.

Ook het immense red-light district, de grootste bidonville van Azië en maffia-activiteiten horen erbij. Dit bombardement van kleuren, geuren en activiteit speelt zich af tegen het decor van een Victoriaanse stad, die eerder doet denken aan een welvarende 19de-eeuwse Engelse industriestad dan aan een megapool aan de Arabische Zee.

Oorspronkelijk was de stad een verzameling van zeven moerassige eilanden gelegen langs de Golf van Oman. Nu is het door de aanleg van polders één enkele landmassa geworden. Mumbai is groot, maar er leven ook echt wel héél veel mensen, en het is een stad van superlatieven, waar wolkenkrabbers uitkijken over de omliggende sloppenwijken. Het is India’s economische hoofdstad, meest productieve filmindustrie en epicentrum van mode. Hier vindt u enkele van de grootste sloppenwijken van Azië (evenals 's werelds duurste huis) en het grootste tropische bos in een stedelijke zone. Er is zelfs een eigen taal ontstaan, Bambaiyya Hindi, dat is een mix van ... alles. Het hart van de stad omvat een aantal van de grootste koloniale architecturale pareltjes, zoals het treinstation, maar wanneer u de stad wat dieper intrekt, ontdekt u unieke bazaars en verborgen tempels en India's beste restaurants en nachtleven.

  • De ideale periode om Mumbai te bezoeken:
    • januari
    • februari
    • december

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!