India

India is een groot land met een eclectische mix van etnische groepen; een bedwelmende culturele cocktail die de reiziger zeker zal ervaren. Met dergelijke verbazingwekkende diversiteit, zodat het u meeneemt op een reis die nog in uw geest zal hangen lang nadat u haar oevers verlaten hebt.

Het Indiase subcontinent, een enorm land met ruim een miljard inwoners, valt te verdelen in drie zones. Onder het Himalayagebergte ligt de vlakte waar de Ganges en de Indus doorheen stromen. Deze vlakte loopt in het zuiden op tot een, door rivieren doorsneden, tafelplateau, aan de kust begrensd door brede vlakten. Er heerst een subtropisch tot tropisch klimaat. Naast ontelbare cultuurhistorische monumenten, telt India ook een aantal natuurreservaten van naam.

De Indische keuken is zeer uitgebreid, divers, smakelijk en – als u niet oppast – heet. De uitgestrektheid van India staat garant voor een veelheid aan karakteristieke architectuur en een adembenemende afwisseling tussen pittoreske oude dorpen en moderne megasteden. Van de fascinerende overvolle bazaar van Chandni Chowk in Delhi tot de Taj Mahal in Agra, van de spookstad Fatehpur Sikri, de verlaten hoofdstad van het Moghulrijk uit de 16de eeuw, tot de roze (zandstenen) stad Jaipur, met zijn mooie paleizen en markten. Van kleurrijke dorpjes met smalle steegjes tot oude steden met marmeren paleizen en imposante tempels. India staat vol met statige paleizen, majestueuze forten, oude tempels en traditionele huisjes in prachtige valleien. Naast uiteraard ook ontelbare oude krotten en blinkend nieuwe hoogbouwarchitectuur. Bezienswaardigheden te over in India: van de Taj Mahal tot de ‘backwaters’ van Kerala, en van de wildrijke vlakten van het nationale park Periyar tot het bruisende straatleven van Delhi, Mumbai of Varanasi, de stad aan de heilige Ganges. India is een reusachtig land dat zich uitstrekt van de Himalaya in het noorden tot de tropische stranden in het zuiden en is bezaaid met oude tempels, imposante paleizen, drukke steden, ontelbare cultuurhistorische monumenten, gevarieerde wildparken, theeplantages, uitgestrekte woestijnen, palmstranden.

De Indiase stranden worden door steeds meer toeristen ‘ontdekt’. Niet alleen vanwege de prachtige omgeving, maar tegenwoordig ook vanwege de geboden faciliteiten. De beste Indiase stranden liggen aan de zuid- en de westkust. Kerala, in het zuiden van het land, heeft adembenemende stranden en wordt daarom ook wel ‘het nieuwe Goa’ genoemd. Maar vlak het veel bekendere ‘oude’ Goa, aan de westkust van India, nog niet uit; langs de meer dan honderd kilometer lange kustlijn hier bevinden zich enkele van de mooiste stranden ter wereld: gouden stroken begrensd door de uitgestrektheid van een aquamarijn gekleurde zee, met besloten, intieme stranden als Anjuna en Vegator in het noorden tot de ruwe schoonheid van de meer zuidelijk gelegen stranden, waar schelpenverzamelaars hun hart kunnen ophalen. Bekende monumenten in India zijn de Taj Mahal, het Rode Fort van Delhi en de grottempels van Ajanta, Elephanta en Ellora. Lokale architectuur, zoals kust- en woestijnwoningen, is vaak verrassend.

 • De hoofdstad van India is New Delhi
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 8u onderweg
 • De ideale periode om naar India te reizen is tussen oktober en april.
 • Een bezoekje waard:
  Delhi
  Taj Mahal
  Jaipur
  Jodhpur
  Udaipur
  Jaisalmer
  Fatehpur Sikri
  Pushkar
  Ranakpur
  Deogarh
  Bundi
  Kota
  Varanasi
  Khajuraho
  Orchha
  Mumbai
  Bangalore
  Goa
  Madras
  Madurai
  Kancheepuram
  Ooty
  Mysore
  Munnar
  Kumarakom