Cambodja

Cambodja is een zeer interessante en bijzondere vakantiebestemming. Cambodja is een arm land waar de inwoners van de landbouw leven. Fiets door de stoffige wegen vol kuilen, bekijk de enorme rijstvelden en kom op plaatsen waar geen stromend water noch irigatiemogelijkheden zijn. Een vakantie naar Cambodja is dus een zeer verrassende ervaring.

Cambodja ligt in Zuidoost Azië en is daar een van de kleinere landen. Het is aan de ene kant omringd door Laos, Thailand en Vietnam. Daarnaast grenst de Zuid-Chinese zee aan Cambodja. Vakantie in deze unieke bestemming biedt veel mogelijkheden. Het binnenland is zeer veelzijdig en cultuur in Cambodja is er in overvloed. Daarnaast biedt het land onder andere jungle, bergen, rivieren en zelfs stranden. Over het algemeen kan het er erg heet zijn. Vakantie in dit gebied betekend een onvergetelijke tijd in een prachtig land. Velen denken bij Cambodja aan de jarenlange terreur van de Rode Khmer (jaren ’75 – ’79), maar u zal zien dat Cambodja véél meer in huis heeft dan alleen een verdrietig verleden. Het land is op weg naar een betere toekomst en biedt haar bezoekers tal van prachtige bezienswaardigheden, eeuwenoude met grote bomen overwoekerde mystieke tempelcomplexen, prachtige hagelwitte stranden in het diepe zuiden, watervalletjes en ongerept tropisch regenwoud in het noordoosten, en bovenal: haar uiterst vriendelijke bevolking. Maar ook kleinschalige sfeervolle accommodaties poppen als paddestoelen uit de grond. Kortom: de juiste aspecten voor een prachtige reis op maat!

Aangezien het toerisme in Cambodja, juist door de oorlog in de jaren '70 onder gezag van Pol Pot en de Rode Khmers, een tijd heeft stilgestaan, is het land nog niet dermate sterk ontwikkeld als haar buurlanden Thailand en Vietnam. Maar dit geeft Cambodja nu juist iets charmants; maak kennis met dit prachtige land en combineer uw bezoek aan Cambodja eventueel met een reis naar Laos of Vietnam. Ondanks het brede aanbod is het land nog niet bedolven onder massatoerisme. Van oude tempels en tropische oerwouden tot de schitterende stranden aan de Golf van Thailand, in Cambodja vindt u het allemaal! 

Het gebied rondom Bokor is sinds kort tot nationaal park benoemd. Er leven pythons, luipaarden, tijgers en olifanten. De kans dat u deze dieren tegenkomt is echter erg klein. In het park ligt ook de prachtige Popokvil waterval die via een smal paadje goed te bereiken is. De waterval bestaat uit 2 verdiepingen, waarvan de eerste verdieping 14 meter hoog is en de tweede 18 meter hoog. In Cambodja liggen ook nog andere nationale parken zoals Ream National Park, Viracha National Park en het Kirirom National Park. Ook in deze parken komen olifanten en tijgers voor, maar veelal reptielen waaronder een aantal zeer grote slangen.

 • Open de locatie op Google Maps
 • De hoofdstad van Cambodja is Phnom-Penh
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 11u onderweg
 • De ideale periode om naar Cambodja te reizen is tussen oktober en april
 • Een bezoekje waard:
  Phnom Penh
  Killing Fields
  Angkor
  Siem Reap
  Tonlé Sap-meer
  Sambor Prei Kuk
  Beng Mealea