Oostkust

Bij gebrek aan een Flic en Flac of een Grand Baie waar oneindig veel kaartenwinkeltjes, afhaalrestaurants en souvenirwinkels kunnen ontstaan, is de oostkust van Mauritius benijdenswaardig onaangetast door het massatoerisme, dat is fantastisch want de beste stranden van het eiland zijn hier te vinden - zowel lange stukken van verlaten openbare stranden als indrukwekkende strandjes achter de elegante poorten van vijf-sterren hotels.

Oost-Mauritius is zeker de meest exclusieve kant van het eiland en de samensmelting van luxe hotels in de buurt Belle Mare trekt het soort publiek dat met een helikopter vervoerd wordt na aankomst op de luchthaven.
Echter de ontspannen Trou d'Eau Douce heeft  de sfeer behouden van een slaperig vissersdorp, ondanks dat het dicht bij grote hotels ligt en is de uitvalbasis van de meest  favoriete boottocht van het land - de Île aux Cerfs. Trou d'Eau Douce biedt ook de enige goede bron van budgetaccommodatie in het gebied en is een goede plek om je te goed te doen met veel eten, slapen en allerlei activiteiten. Landinwaarts vanaf de kust, worden suikerrietvelden afgewisseld met moestuinen die langzaam omhoog gaan richting de bergen. De belangrijkste stad, Centre de Flacq, heeft een goede markt en is ook goed geschikt door banken, winkels en openbaar vervoer.
 

  • De ideale periode om Oostkust te bezoeken: