La Donaira


La Donaira is een Andalusische 'farmhouse' met zicht op Grazalema Natural Park en in de onmiddellijke nabijheid van verschillende nationale parken ten zuiden van Sevilla. Deze traditionele plek biedt een eco-luxury-ervaring aan met respect voor traditie, eenvoud en natuur. Het hotel ligt op een 250ha groot domein, tussen 650 en 1100m hoogte. 160ha daarvan is eikenbos, 3ha is voorbehouden voor een eigen wijngaard. Zich thuis voelen is uw enige makkelijke opdracht. U bereikt het hotel vanaf Ronda, Sevilla of Granda; meteen ook drie geliefde uitstapjes tijdens uw verblijf hier. Daarnaast is het ook de ideale startplaats voor een hiking, trekking, MTB-tocht, paraglide, ballontocht of yogasessie.

Accommodatie

La Donaira Casa Rural telt 8 suites (Cortijo, Andalusische farmhouse) en een aantal yurts. Deze laatsten brengen u meteen terug 'back to basic' en in evenwicht met de natuur: elke Mongoolse tent telt 50m² en heeft een diameter van 8 m².

Restaurants en bars

Dit hotel serveert, hoe kan het ook anders, tapas met specialisatie in veggie, vegan en traditionele Spaanse keuken. Alle ingrediënten zijn, daar kan u vanop aan, 100% organisch. Het hotel maakt ook zijn eigen olijfolie en wijn, die u van dichtbij kan aanschouwen en proeven. Proef zeker ook de 'pero e Ronda', een lokale Andalusische appel.

Sport en ontspanning

Eerst en vooral is er het zwembad met natuurlijk bergwater. In de spa zijn er naast een ruim zwembad (lengte 18m) tevens een Turks bad en een Russische sauna. Er is ook een gymzaal. Ontspannen kan ook op een bankje in de medicanale tuin met meer dan 60 verschillende kruiden.

Maar waar het hotel natuurlijk het meest mee kan uitpakken is de manege en ruime paardencollectie van zo'n 70 Lusitano's in het aanbod. De Lusitano zijn de oudste gezadelde paardensoort ter wereld, daarvoor moeten we terugkeren naar het Pre-Neolithicum) en worden hier op een duurzame manier behandeld vanuit de filosofie van het 'natural horsemanship' oftewel inspelen op de natuurlijke instincten van het paard. Alles wordt in het werk gestoken om de schoonheid en kwaliteit van dit nog unieke paardenras te garanderen. De paarden worden ingezet voor yoga en allerhande (op maat) dressuurprogramma's, begeleid door kenners in het vak. Velen onder hen, Spaans of internationaal, hebben ervaring op de Olympische Spelen.

Dienstverlening

La Donaira werkt op kleine schaal ook aan zijn eigen wijn met druiven van 4 verschillene variëteiten: Syrah, Blaufrankish, Petit Verdot en Cabernet Franc. Het hotel beschikt ook over een selectie wereldwijnen om bij uw heerlijk maal te serveren.
Het Youth Lab neemt de jongsten mee in het leven op het Spaanse platteland om de voeling met de natuur niet te verliezen: eitjes verzamelen, compost bijeenverzamelen, paardrijden, dieren voederen, vogels spotten en wandelen. Voor volwassenen is er een gelijkaardig 'Adult Lab' op maat uitgewerk en de Soil Academy met workshops en lezingen, in samenwerking met de universiteit van Malaga.

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!